Belysning


Sittegruppe med lyskilde

Vi tilbyr et bredt spekter av belysning, og vil påberope oss å være gode til å prosjektere dette. En liten smakebit av vanlige og energibesparende lyskilder. Vi prosjekterer alle typer rom. Kontorer og butikker har egne normer og behov, men dette kan vi også.

Kjøkken

På kjøkken kan man tillate seg å dimme alt av belysning. Lyset skal fremhever innredning, gi deg godt arbeids lys samt være et sted man skal kose seg.

Produktsammendrag

Vi anbefaler gjerne å sette inn lyskilder som holder lenge på pærene eller lysrørene. Husk at lysrør også kan dimmes. Billig lamper bør unngås, da dette har med kvalitet på materiell og gjøre—husk brannfare.

Vi har og har hatt samarbeide med mange kjøkken leverandører opp igjennom årene, og i alle tilfeller hvor vi har fått lov til å være med i planleggingen—har kunden blitt fornøyd.

Vi har også fastpris på elektrisk kjøkkenpakker for de som går med tankene om å bytte kjøkken:

 • Ved å bytte ut gamle lamper, har du redusert brannfaren med 40%.
 • Vit at det finnes en norm som elektrikere må forholde seg til når det gjelder lys setting.
 • Bytt til riktig lys kilde og du vil også spare strøm uten at kvaliteten på lys og øyne blir dårligere.

 

Bekkevold belysning bilde02

SG Belysning—type Chef i farge hvit, børstet stål og rustikk.

Bekkevold belysning bilde03

SG type Chello, en standard taklampe som gir godt lys.

Bekkevold belysning bilde01

SG type Ministar i farge hvit, børstet stål og rustikk.

Kjøkkenet er et godt eksempel på et rom med flere funksjoner. Her trenger du ulike lamper som gir både arbeidslys og stemningslys.

Over benker, komfyr og vask trenger du veldig godt arbeidslys. Lampe med lysrør er en god og rimelig måte å få et lys som sprer seg jevnt og godt over en stor flate. Plassér benk armaturen helt i forkant av skapet om det plasseres under overskap. Halogen lampe kan være fint å ha om man trenger skarpt og konsentrert lys. Dette lyser rett nedover og gir ikke mye lys til resten av rommet. Men unngå åpne halogenarmaturer over vask! Dette på grunn av vannsøl.

En tak lampe eller innfelte tak lamper er fint å ha til vaskelys, eller som et jevnt allmennlys.

Lamper ved spisebordet bør henge 55-70cm over bordet. Lamper over bordet kan det være fint å investere litt ekstra på. En flott design lampe gjør seg godt her. Pæren bør ikke være synlig i en lampe. Slik unngår du blending. Husk at det er fint å se hverandre selv om man sitter på hver sin side av lampen! En heise lampe kan være fin å bruke.

På kjøkkenet er det lurt å investere i en dimmer. Da kan du dempe det sterke allmennlyset og skape stemningslys over spisebordet.

Spesielt på kjøkkenet er lys i vitrineskap et effektivt virkemiddel for å få til et svakt trivselslys. Har du ikke vitrineskap kan spotlights på arm oppå skapene være en måte å skape samme effekt på.

Husk at generelle tips for hjemme også gjelder på kjøkkenet! Vi tilbringer jo som regel masse tid her! Spotlight for å lys opp detaljer og indirekte lys er også fint å bruke i dette rommet.

Stue

Stua er familiens samlingspunkt i hverdagen, men her har du også møter, bursdager, julekvelder og viktige venner og gjester på besøk, så hvorfor ikke imponere med spenne lys setting.

Produktsammendrag

I stuen din må du ha lyskilde som gir både godt leselys samt stemningslys. Alle lys i stuen bør etter en fagmanns vurdering være dimmbare. Et godt lys blir det også ved å ”kaste” lyset opp i taket.

 • Husk at lys ovenfra er forstyrrende for de med briller.
 • Lys kan gi epilepsi ved flimmer.
 • Kjøp en solid stålampe med dimmbar lyskilde.
 • Person på 40 år trenger nesten dobbelt så mye lys som en 20 åring.
 • Vi kan gi deg best servise hvis du vet hvordan du skal innrede stuen

 

Bekkevold belysning stuebilde02

Dagslys hjelper deg ikke om kvelden, det er da du trenger godt lys.

Bekkevold belysning stuebilde01

Uplight skaper stort sett god stemning og godt lys, men forutsetter litt takhøyde.

Bekkevold belysning stuebilde05

Uplight skaper stort sett god stemning og godt lys, men forutsetter litt takhøyde.

Bekkevold belysning stuebilde03

Wire system behøver ikke å være så forstyrrende hvis man velger riktig produkt. Her er det SG Belysning som er benyttet.

Når man møblerer et hjem er det viktig å tenke på at lyset (f.eks. halogen) er en del av innredningen. Man bruker lang tid på å plassere møblene slik man vil ha dem, slik burde det også være med halogen lys eller spotlight. Stuen skiller seg ut fra baderom, gang og noen kjøkken og soverom med at dette rommet ofte skifter utseende! Derfor bør belysningen ha stor fleksibilitet. Den har jo også flere funksjoner enn de fleste andre rom; Her leser vi, ser tv, er sosiale, gjør håndarbeid, slapper av og vasker.

Hyggelig lys får du ved bruk av vanlige lyspærer. Matte - eller klare lyspærer i tak - og stållamper. Lampetter og småbordslamper kan utstyres med mignon-, krone- eller illum pærer. Det finnes også halogen med vanlig skrusokkel.

Husk spesielt her på hva vi nevnte generelt om hjemmebelysning:

 • Innerst i et rom kan det være lurt å plassere en sterk lyskilde.
 • Slik leder du oppmerksomheten og gjester inn i rommet. Lyskilder som lyser direkte i og mot taket øker inntrykket av takhøyde!
 • Her kan du bruke spotlight.
 • Har du et stort rom kan det være fint å markere hjørnene med lys.
 • Du må gjerne gjemme små lamper bak møbler og store planter.
 • Spotlight i hyller og skap kan få rommet til å virke større.
 • Har du noe ekstra fint du vil vise frem? Belys det med en spot så får det den oppmerksomheten det fortjener! (husk at du ofte kan velge spredningsgrad! Slik finner du noe som passer perfekt til objektet uten å flytte spotten. Bare pass på at du kjøper en pære med UV-beskyttelse om det er et maleri du belyser.)

Ønsker du en fin og indirekte lyseffekt uten å blende kan du bruke skjulte lysrør bak gardinbrettene. Eller spotlights som lyser rett på gardinene ovenfra eller nedenfra (eller en kombinasjon) kan med hell brukes (husk UV-beskyttelse også her!).

Lyset over spisebordet bør tilpasses formen på bordet. En senkbar pendellampe er en fordel, bl.a. fordi spisebordet ofte brukes til mange forskjellige aktiviteter. Husk at det er fint å se hverandre selv om man sitter på hver sin side av lampen!

Bad og toalett

Dette er vel det ultimate rom hvor man våkner om morgenen, og bør dertil ha et perfekt lys harmoni—alt etter humøret, og behovet for lys da.

Produktsammendrag

Her må man ta hensyn til ”Soner” slik at man ikke velger feil lyskilde med tanke på at dette er våtrom. Kombinasjon med fast og dimmbare lyskilder kan være fint. Lys innvendig i dusj—eller dusjhode med lys i. Vi viser ikke downlights her, da dette mest sannsynlig blir borte fra bad i fremtiden pga. tetthet i nye bygg.

Bekkevold belysning bad bilde 02

Ved vanlig armatur kan man benytte sensor lampe, da sparer du strøm. SG armatur på bildet.

Bekkevlod belysning bad bilde04

Eksperimenter med litt annen lyskilde kan gi perfekt følelse.

Bekkevlod belysning bad bilde03

Speil lys som gir deg godt lys i hele ansiktet er nødvendig.

Bekkevold belysning bad bilde04  Bekkevold belysning bad bilde 05

Gang, vindfang og bod

Et rom som trenger lys etter innredning. Benytt gjerne bevegelsesbryter i disse rommene.

Produktsammendrag

For å spare strøm vil vi anbefale å benytte bevegelsesbryter i disse rommene, hvis mulig.

En sli bryter sparer man inn igjen før det har gått et år.

Benytt gjerne downlights i hall og vindfang som en grunn belysning, man kan få fine effekter av dette.

Lys innvendig i skyvedørs eller vanlig garderobe kan være godt når man skal lete etter klærne.

Bekkevold belysning gang bilde01

Vegg lampetter gir bestandig en eksklusiv effekt.

Bekkevold belysning gang bilde 02

Bekkevlod belysning gang bilde03

Etter vår mening bør alle trapper ha en form for belysning. Velg gjerne LED som tåler rystelse og som ikke gir varme for små fingre.

Bekkevlod belysning gang bilde 04

Soverom

Enkel belysning tilpasset de få behov et soverom trenger. Normal grunnbelysning, gode leselamper og eventuelt et nattlys for toalett besøk.

Produktsammendrag

På barnerom skal det aldri være løse lamper pga. brannfare.

Soverommet er nok et rom hvor du trenger ulike lys. Generelt lys er viktig når du skal kle på deg. Dessuten kan det være fint å lese på senga uten å forstyrre partneren. Et godt leselys er fleksibelt og lyser på et begrenset område

 • Godt leselys
 • Enkelt nattlys
 • Lys til garderobeskap

Bekkevold belysning soverom bilde01  Bekkevold belysning soverom bilde02

   Bekkevold belysning soverom bilde04
Bekkevold belysning soverom bilde05  Bekkevold belysning soverom bilde06

Utvendig

Et hav av muligheter, ettersom vår utedel er så forskjellig. Vi har ikke valgt å vise standard utelys, men gir selvsagt gode ideer her også.

Produktsammendrag

Kanskje det mest spennende området å belyse, ettersom vi i Norge har så mange faser av året og variabelt lysbehov.

La deg inspirere av noe vi har jobbet med.

Bekkevold belysning ute bilde 01  Bekkevold belysning ute bilde 02

 • Glem ikke litt ekstra kos på terrassen en god sommerkveld da.
 • Terrassevarmere bør dere vurdere, men kjøp ikke billig på butikken, du får veldig lite igjen hvis det er litt trekk i lufta, og jordfeil oppstår ofte sammen med rust og irr.
 Bekkevold belysning ute bilde 03  Bekkevold belysning ute bilde04
Bekkevold belysning ute bilde05  Bekkevold belysning ute bilde06

Utebelysning som gir godt lys samtidig som den ønsker deg velkommen, kan være vanskelig å kombinere.

Spotlight med halogen lys kan være en god løsning til utebelysning. På denne måten kan du rette lyset dit du ønsker. Dette behøver ikke lyse veldig sterkt, man kan bruke vanlig halogen lys men også LED lys.

Vil du bruke taklampe i trappa som utebelysning, så husk at den kan være vanskelig å nå! Pass på at du plasserer den over trappeavsatsen så du når den med en gardintrapp!

Vurder demping også på utebelysning, gjerne kombinert med urbryter og bevegelses sensorer..


Jeg er interressert i: